رادیکولوپاتی؛ همه چیز درباره این بیماری ستون فقرات


هنگامی که یکی از اعصاب نخاعی فشرده می شود، رادیکولوپاتی را تجربه می کنیم. این وضعیت می تواند باعث درد، بی حسی و سوزن سوزن شدن ناشی از فشار دادن عصب شود. در این مقاله در مورد علائم، علل و روش های تشخیص و درمان این بیماری صحبت خواهیم کرد و در پایان به سوالات رایج پاسخ خواهیم داد. با ما بمان.

رادیکولوپاتی چیست؟

رادیکولوپاتی زمانی رخ می دهد که یکی از ریشه های عصبی (جایی که اعصاب به ستون فقرات می پیوندند) فشرده یا تحریک شده باشد. گاهی به این حالت سیاتیک نیز می گویند.

رادیکولوپاتی بسته به محل قرارگیری عصب تحت فشار در ستون فقرات به یکی از 3 نوع زیر طبقه بندی می شود:

  • دهانه رحم (سرویکس)؛
  • قفسه سینه (قسمت میانی پشت)؛
  • کمر (پشت).

رادیکولوپاتی در مقابل میلوپاتی

هر دوی آنها بیماری های دردناکی هستند که ستون فقرات را تحت تاثیر قرار می دهند. رادیکولوپاتی یک مشکل موقتی است که در اثر فشردگی ریشه عصبی در نزدیکی ستون فقرات ایجاد می شود. میلوپاتی فشاری در اثر تروما، تومور، بیماری دژنراتیو یا عفونت ایجاد می شود. در صورت عدم درمان، میلوپاتی به مرور زمان بدتر می شود و منجر به آسیب دائمی عصبی می شود.

این عارضه یک مشکل موقتی است که به مرور زمان برطرف می شود و اغلب بدون درمان از بین می رود. تعیین علت درد ممکن است دشوار باشد. به همین دلیل مهم است که به محض مشاهده علائم جدید (به خصوص اگر بیش از چند روز طول بکشد) به پزشک خود مراجعه کنید.

رادیکولوپاتی در مقایسه با اسپوندیلوز

اسپوندیلوز ضعف در مفاصل ستون فقرات است. این وضعیت می تواند منجر به شکستگی های کوچک بین 2 مهره شود و معمولا در قسمت پایین کمر دیده می شود. اسپوندیلوز معمولا در نوجوانانی که جهش رشد دارند دیده می شود. در رادیکولوپاتی، علائمی مانند درد زمانی رخ می دهد که ریشه های عصبی فشرده یا تحریک شوند، اما در اسپوندیلوز، علت درد شکستگی استخوان است.

رادیکولوپاتی در مقایسه با سیاتیک

رادیکولوپاتی و سیاتیک هر دو در اثر فشردگی عصب ایجاد می شوند. تفاوت این دو در اعصابی است که فشار می آورند و باعث درد می شوند. سیاتیک درد یا ناراحتی ناشی از فشرده شدن یا تحریک عصب سیاتیک است. عصب سیاتیک طولانی ترین عصب بدن است که از کمر شروع می شود و از پشت هر پا می گذرد. سیاتیک نوعی رادیکولوپاتی است که باعث ایجاد درد در طول مسیر عصب سیاتیک در قسمت پایین کمر و ساق پا می شود.

علائم رادیکولوپاتی

علائم رادیکولوپاتی

علائم بیماری عبارتند از:

  • درد در ناحیه اطراف عصب آسیب دیده؛
  • مور مور؛
  • بی‌حس؛
  • ضعف عضلانی

محل علائم بستگی به نوع رادیکولوپاتی دارد.

  • رادیکولوپاتی دهانه رحم: درد و سایر علائم را در گردن و اطراف آن مشاهده می کنید. گاهی اوقات ممکن است این علائم را در جاهایی مانند دست و دست خود مشاهده کنید.
  • رادیکولوپاتی توراسیک: معمولاً در سینه و اطراف آن احساس درد می کنید.
  • رادیکولوپاتی کمری: درد یا بی حسی در قسمت پایین کمر نیز ممکن است به پاها نیز منعکس شود.

برخی از علائم رادیکولوپاتی شبیه علائم بیماری های بسیار جدی تر است. درد قفسه سینه، تنگی نفس یا بی حسی در اندام ها را نادیده نگیرید و به محض ظاهر شدن این علائم به پزشک مراجعه کنید.

علل رادیکولوپاتی

هر چیزی که ریشه های عصبی نخاعی را فشرده یا تحریک کند می تواند باعث رادیکولوپاتی شود، مانند:

  • صدمات مانند سقوط یا تصادفات رانندگی؛
  • رشد یک خار استخوانی (استئوفیت) روی یکی از مهره های ستون فقرات.
  • فتق دیسک.

گاهی اوقات ممکن است بدون دلیل (غیر از افزایش سن) از این وضعیت رنج ببرید. با افزایش سن، استخوان ها و دیسک های ستون فقرات شکل و انعطاف خود را از دست می دهند. این انحطاط و ضعیف شدن طبیعی می تواند باعث شود ستون فقرات به هم نخورد و اعصاب آن ناحیه را تحت فشار قرار دهد.

تشخیص رادیکولوپاتی

پزشک می تواند از طریق معاینه فیزیکی و تصویربرداری این بیماری را تشخیص دهد. او کمر و ستون فقرات شما را معاینه می کند و در مورد علائم شما می پرسد.

احتمالاً به حداقل یکی از این نوع تصاویر نیاز خواهید داشت:

  • آاشعه ایکس: اشعه ایکس می تواند باریک شدن، جابجایی نخاع و هرگونه شکستگی در ستون فقرات را نشان دهد.
  • سی تی اسکن: در مقایسه با دستگاه اشعه ایکس، سی تی اسکن تصاویر سه بعدی و جزئیات بیشتری از ستون فقرات را نشان می دهد.
  • ام آر آی: این تکنیک تصویربرداری نشان می دهد که آیا فشرده سازی عصب باعث آسیب بافت نرم شده است یا خیر. همچنین هرگونه آسیب به نخاع را نشان خواهد داد.
  • الکترومیوگرافی (EMG): EMG تکانه های الکتریکی در عضلات را اندازه گیری می کند. این آزمایش می تواند تعیین کند که آیا عصب به درستی کار می کند یا خیر. این به پزشک شما کمک می کند تا بداند آیا علائم شما به دلیل فشار روی ریشه های عصبی در ستون فقرات شما است یا وضعیت دیگری (مانند دیابت) به اعصاب شما آسیب رسانده است.

درمان رادیکولوپاتی

درمان رادیکولوپاتی

درمان بستگی به نوع رادیکولوپاتی و شدت علائم دارد. اگر علائم به خودی خود طی چند روز یا چند هفته بهبود یابد، نیازی به درمان نیست. درمان ممکن است شامل برخی یا همه موارد زیر باشد.

1. کمپرس سرد یا گرم

پزشک توصیه می کند که هر از گاهی یک کمپرس سرد یا گرم روی پشت قرار دهید. این می تواند تورم را کاهش دهد یا عضلات سفت را شل کند.

2. اصلاح وضعیت بدن یا فیزیوتراپی

حرکات کششی و ورزش هایی که ناحیه اطراف ستون فقرات را هدف قرار می دهند می توانند به کاهش فشار روی اعصاب و تسکین درد کمک کنند. بسته به نوع رادیکولوپاتی شما، پزشک یا فیزیوتراپیست به شما خواهد گفت که چه نوع ورزشی برای بهبودی شما بهترین است.

3. مصرف دارو

  • داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (NSAIDs): اکثر افراد برای درمان علائم رادیکولوپاتی خود فقط به داروهای ضد التهابی غیر استروئیدی (مانند آسپرین یا ایبوپروفن) نیاز دارند. قبل از مصرف NSAID ها، با پزشک مشورت کنید و به هیچ وجه خوددرمانی نکنید.
  • استروئیدها: پزشک ممکن است داروهای ضد التهابی قوی مانند پردنیزون را برای تسکین درد تجویز کند. آنها را می توان به صورت قرص مصرف کرد یا مستقیماً در ناحیه آسیب دیده پشت تزریق کرد.

4. مداخله جراحی

برای درمان این بیماری به ندرت از جراحی استفاده می شود. پزشک شما فقط در صورت داشتن علائم شدیدی که بر کیفیت زندگی شما تأثیر می گذارد و به درمان های دیگر پاسخ نداده اید، جراحی را توصیه می کند.

سوالات متداول در مورد رادیکولوپاتی

چه کسانی بیشتر از رادیکولوپاتی رنج می برند؟

هر کسی ممکن است به این بیماری مبتلا شود، اما معمولا در افراد بالای 50 سال شایع تر است.

رادیکولوپاتی چقدر شایع است؟

رادیکولوپاتی معمولاً یک عارضه نادر است. در حالی که درد گردن و کمر مشکلات رایجی هستند، به ندرت توسط این بیماری ایجاد می شوند.

رادیکولوپاتی چگونه بر بدن تأثیر می گذارد؟

بارزترین اثر این عارضه بر روی بدن درد و سایر علائمی است که در اطراف عصب فشرده شده ایجاد می کند. بسته به شدت علائم و نوع رادیکولوپاتی، ممکن است نشستن، ایستادن یا حرکت کردن برای شما مشکل یا ناراحت کننده باشد. به عنوان مثال، اگر رادیکولوپاتی دهانه رحم دارید، ممکن است درد و مشکل در حرکت گردن خود داشته باشید.

– چه مدت پس از درمان احساس بهتری خواهم داشت؟

پس از شروع درمان باید به مرور زمان احساس بهتری داشته باشید. برخی از افراد پس از چند روز احساس بهتری می کنند، اما گاهی اوقات بهبودی ممکن است هفته ها طول بکشد.

چگونه می توانم از رادیکولوپاتی جلوگیری کنم؟

بسیاری از علل رادیکولوپاتی قابل پیشگیری نیستند. حفظ ستون فقرات و وضعیت بدنی سالم می تواند از برخی از انحطاط هایی که منجر به رادیکولوپاتی می شود جلوگیری کند.

آیا در طول درمان باید کار یا رفتن به مدرسه را متوقف کنم؟

اگر می‌توانید کار یا تکالیف مدرسه‌تان را بدون بدتر شدن علائم انجام دهید، نباید تا زمانی که بهبود پیدا کنید، مصرف آنها را متوقف کنید. قبل از شروع مجدد فعالیت بدنی با پزشک خود صحبت کنید.

حرف پایانی

تقریباً هر فردی حداقل یک بار در زندگی خود دچار کمردرد شده است. اگرچه درد گاه به گاه و شرایط دردناک مانند رادیکولوپاتی متفاوت است، شنیدن اینکه شما رادیکولوپاتی دارید نباید شما را نگران کند، زیرا همه انواع رادیکولوپاتی قابل درمان هستند و به ندرت نیاز به جراحی دارند.

شما بگو

آیا شما هم علائم رادیکولوپاتی دارید؟ از چه روش درمانی استفاده کردید؟ لطفا نظرات و تجربیات ارزشمند خود را با ما و کاربران عزیز به اشتراک بگذارید.


خرید به عنوان - مجموعه ای از ارتباطات موثر

گامی برای تسلط بر مهارت های ارتباطی شما


هشدار! این مقاله فقط جنبه آموزشی دارد و قبل از استفاده باید با پزشک یا متخصص مشورت کنید. اطلاعات بیشتر

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *